Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι

Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι, το πρώτο στη Ελλάδα από το 1934, με πρόσβαση από Βέροια και Νάουσα

Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1900μ. στη Νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βερμίου μόλις 95 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Για να φτάσετε στο κέντρο μπορείτε να ακολουθήσετε είτε τη διαδρομή μέσω Βέροιας είτε μέσω Νάουσας.

Είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο που λειτούργησε στην Ελλάδα, πράγμα που έγινε το 1934, ενώ θεωρείται η αφετηρία της αθλητικής και τουριστικής χιονοδρομίας στη χώρα μας.

Διαθέτει:

  • 15 πίστες καταβάσεων καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες αρχάριων, μέσων και έμπειρων σκιέρ
  • 2 πίστες δρόμων αντοχής, που συνολικά καλύπτουν 16 χλμ
  • ενώ λειτουργούν 9 αναβατήρες, εκ των οποίων οι 8 είναι συρόμενοι και ένας εναέριος, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Επίσης μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακό φαγητό, καφέ, bar, καταστήματα ski και snowboard, parking πολλών θέσεων για να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες, στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου όπου υπάρχει ένα χωριό.

Στην κορυφή του βουνού λειτουργεί σαλέ με καφέ-bar, έτσι μετά από μια κουραστική και ενεργητική μέρα μπορείτε να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα, να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Το Σέλι συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους νέους που αγαπούν τα χειμερινά σπορ και είναι έτοιμοι να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες.

Για την διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Χιονοδρόμων- Ορειβατών Βέροιας, στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και στον παραδοσιακό ξενώνα Πλατίτσας.

Το Σέλι σίγουρα αποτελεί ένα πρότυπο χιονοδρομικό κέντρο με άρτιες εγκαταστάσεις και φιλόξενο περιβάλλον, που οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, να αποβάλλουν τα άγχη και να ανανεωθούν.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2331049226, 2331026237